Kiss Éva

Mivel foglalkozol?

A végzettségemet tekintve, óvónő vagyok. Jelenleg a bank szektorban dolgozom, back office munkatársként, ahol hitelfolyósítási főelőadó vagyok.

Mióta táncolsz?

17 évesen az Arany 10 Musical Stúdióba jártam, ahol egy évig táncoltam intenzíven, majd ismételten 28 éves korom óta van jelen ez életemben a tánc.

Milyen táncstílusokat táncoltál eddig?

A musical stúdióban klasszikus balettot tanultam. Az akkori tanárom Czakó János az alapoktól vezetett, míg év végére már egy kisebb koreográfiát is össze tudtunk állítani a csoporttársaimmal. Elsajátítottuk a balett és a klasszikus táncok alapjait. Az akkor szerzett tudásom a mai napig a segítségemre van. Ezt követően ismerkedtem meg a raqs sharqi-val, majd néhány év eltelte után kóstoltam bele a törzsi hastáncba.törzsi hastánc

Mióta táncolsz törzsi hastáncot?

Megközelítőleg másfél éve.

Mit jelent számodra a törzsi hastánc?

Az ősi női energiák megjelenését és megélését a táncban.

Mivel szeretsz foglalkozni szabadidőben?

A tánc már körülbelül 12 éve az életem részét képezi, de ezen kívül lételemem a zene. A klasszikustól a népzenén keresztül a fülsüketítő heavy metálon keresztül szinte minden irányzatát imádom. A szívem csücske azonban főként az éneklés. Intenzíven foglalkozom az önismerettel is, családállítás, sámán-gyakorlatok, agykontroll, és egyéb meditációs technikák alkalmazásával.

Hogyan látod magad a Tawoos Tribal tagjaként a jövőben?

Egy fantasztikus szeretetkörben vagyok, ahol önmagam kiteljesedésének lehetek szemtanúja#atsfmww2014 úgy, hogy közben folyamatosan sajátítom el a táncmozdulatokat. Ez a tánc számomra a többiekkel történő közös létezést, lélegzést és lüktetést jelenti. Közösségi lény vagyok, ezért számomra különösen vonzó, hogy mozgás közben megjelenik egy éteri energia, amely segítségével egymásra figyelünk, és összekapcsolódunk. Ha ebből az érzésből át tudunk adni azoknak, akik minket látnak, azt hiszem különösen boldog embernek mondhatom magam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.