Márkusfalvi-Tóth Fruzsina

2018-01-30 Szólótáncos
“Amikor kipattant fejemből az előadás ötlete, nem volt kérdés számomra, hogy Frida Kahlo lesz, akit szeretnék eltáncolni.
Fridát egész fiatal koromban ismertem meg, amikor Édesanyámtól egy Frida Kahlo festményeit és életét bemutató albumot kaptam születésnapomra azzal a megjegyzéssel, hogy ‘Úgy éreztem neked ő nagyon tetszene’. Jól érezte. Frida számomra megtestesíti az erőt, a kreativitást, a szenvedélyt, a szenvedést. Egy ideje folyamatos fájdalommal élek, azóta azt hiszem jobban megértem, vagy csak kezdem megérteni, min mehetett keresztül, hiszen szerencsére az én testemet nem érte akkor a trauma, mint az övét, amikor balesetet szenvedett.
Példa számomra abban, ahogy a fájdalmát le tudta gyűrni, példa számomra abban, hogy elindult a saját útján, hű maradt önmagához, engedte kibontakozni, szárnyra reppenni a művészetét. Szenvedélyesen élt, szenvedélyesen szeretett, jelen volt a jelenben.
Ezúton köszönöm Miskolczi Melindának és Honti Szabolcsnak az együttmúködést. Szabolcs, Diego Rivera (Frida férje) szerepében lesz látható, Melinda pedig a szerető lesz.
Hogy kinek a szeretője? Az előadáson kiderül!”