Kárpáti Csilla


Mivel foglalkozol? 

IT világában dolgozom. Alkalmazástesztelő vagyok, érthetőben szoftvereket, alkalmazásokat, folyamatokat tesztelek, mielőtt a felhasználó elé kerülnének. Érdekes és tele van kihívással.

Mióta táncolsz? 

Erre a kérdésre mindig nehezen adom meg a választ. Összegezve gyerekkoromban az általános iskolában kötelező volt a balett és zenei szak, majd jött  lázadó korszakom és mindent abba hagytam. Érettségi után újra megtalált és rájöttem, hogy mennyire hiányzik a „tánc”, így újra de már felnőttként neki álltam tanulni. A jó pap is holtig tanul és a tanulni sosem késő bölcs mondatok valóban jó tanácsok.

Milyen táncstílusokat táncoltál eddig?

A balett mellett, néptánc és TTT (történelmi társastáncok) ezek még gyerekkoromban majd később felnőtt fejjel először társastáncot, később salsát, majd jött a flamenco (az egyik nagy szerelem, ami mindig is csábít magával), hastánc egy hosszabb kiesés a betegségem miatt és rátaláltam az argentin tangóra, ezt a mai napig is táncolom. Hastáncos időszakomban kipróbáltam különböző stílusú fúziós törzsi táncokat is, afro táncot is, de valahogy nem éreztem magamat a megfelelő helyen. Nem rég az ATS köszöntöt be az életembe.

Mióta táncolsz törzsi hastáncot?

ATS-t 2017.szeptemberétől FCBD Sister Studio oktatójától Fruzsitól tanulhatom. Szeretek olyan emberektől tanulni, akik első kézből és test közelből tanulhatták meg a műfajt.

Mit jelent számodra a törzsi hastánc? 

Szeretek egyedül táncolni, szeretem a  társastáncot is köztük a tangót, de csapatban még inkább szeretek táncolni. Nekem a törzsi hastánc egy igazi tükőr, amibe akkor is bele kell nézek, ha épp rossz napom van. Még ha nem is látszik emberileg is rengeteg tanulok tőletek. A tánctudásom fejlődése mellett, a személyiségem is változik, fejlődik, hatással vagytok rá. Fantasztikus érzés egy csapathoz tartozni, egy törzshöz és együtt átélni a flowt. Imádom, amikor felszabadul a boldogság hormonom. Azt hiszem az igazi jelentése számomra a törzsi hastáncnak azaz élet és a lélegzés. Lélegezz!

Mivel szeretsz foglalkozni szabadidődben? 

Sok mindennel. Szeretek programokat szervezni, kirándulni, csavarogni, élményeket gyűjteni, kipróbálni valami újat, képezni magam, etc. Biztosan érhető, ha azt mondom, hogy kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni….

Hogyan látod magad a Tawoos Tribal tagjaként a jövőben? 

Van az a kérdés, amin órákig eltudok gondolkodni és van amire csípőből válaszolok, nehéz kérdés, a jövő mindig képlékeny, de hiszek benne, hogy olyan tag lehetek, aki hozzájárulhat ahhoz, hogy értéket adjon. Valamiért az oszlop szó jutott eszembe…