Címke: Tawoos Tribal tagok

Táncsits Maja


Mivel foglalkozol? 

Színész vagyok a Majorka Színházban. Magyar népmeséket alkalmazunk bábszínpadra. Ezenkívül műsort vezetek, tábort szervezek, írok, dramatizálok, rendezek.

Mióta táncolsz? 

Kamasz éveimben tanultam társas táncot, de nem találtam magamra benne. Később tanulmányaim során színpadi táncot sajátítottam el, ami már lehetőséget teremtett a kibontakozásra.

Milyen táncstílusokat táncoltál eddig?

Törzsit és ATS®-t. Mindig is a hastánc világa vonzott.

Mióta táncolsz törzsi hastáncot? 

2010-ben kezdtem Georgi Ildinél, később Egri Lillánál tanultam tovább. 2017-től Fruzsi tanítványa lettem.

Mit jelent számodra a törzsi hastánc?

Szabadságot jelent. Csapatot. Csapatban az egyént, egyénben a csapatot. Az önkifejezésem egy formája.

Mivel szeretsz foglalkozni szabadidődben? 

4 gyerekem van. Mi is volt a kérdés? Szeretek olvasni, Szabó Magdát leginkább. A könyvei után minden sokkal világosabb és áttekinthetőbb számomra az életben.

Hogyan látod magad a Tawoos Tribal tagjaként a jövőben? 

Csapattagként, aki lehetőséget kapott a fejlődésre.

Egri Lilla

Mivel foglalkozol? 

Kormanytisztviselő vagyok. Ez marha hivatalosan hangzik, de valójában nemzetközi fejlesztési projektek megvalósításában segédkezünk az éhezés és a szegénység leküzdése érdekében. Szóval nyugdíjas állás!

Mióta táncolsz? 

Te jó ég, nem is tudom, talán ezer éve táncolok? Amúgy csak 13, ha az előző életeimet nem szàmoljuk.

Milyen táncstílusokat táncoltál eddig?

Mindig csak törzsit és ATS-t. Alkalmi kitekintéseim voltak az orientális tánc és a tribal fusion felé.

Mit jelent számodra a törzsi hastánc? 

Metamorfózist, kreativitást, közösséget, ami eleinte csak tánc közben jelenik meg, de idővel rávetül az egész életedre, a hétköznapokra is. Bebábozódott kis hernyóból pillangó!

Mivel szeretsz foglalkozni szabadidődben? 

Táncolni, utazni, táncolni és még utazni is!

Hogyan látod magad a Tawoos Tribal tagjaként a jövőben? 

Leginkább csapattagként, tapasztaltabb táncosként, aki szívesen megosztja tudását másokkal, tanítványként.

Kárpáti Csilla


Mivel foglalkozol? 

IT világában dolgozom. Alkalmazástesztelő vagyok, érthetőben szoftvereket, alkalmazásokat, folyamatokat tesztelek, mielőtt a felhasználó elé kerülnének. Érdekes és tele van kihívással.

Mióta táncolsz? 

Erre a kérdésre mindig nehezen adom meg a választ. Összegezve gyerekkoromban az általános iskolában kötelező volt a balett és zenei szak, majd jött  lázadó korszakom és mindent abba hagytam. Érettségi után újra megtalált és rájöttem, hogy mennyire hiányzik a „tánc”, így újra de már felnőttként neki álltam tanulni. A jó pap is holtig tanul és a tanulni sosem késő bölcs mondatok valóban jó tanácsok.

Milyen táncstílusokat táncoltál eddig?

A balett mellett, néptánc és TTT (történelmi társastáncok) ezek még gyerekkoromban majd később felnőtt fejjel először társastáncot, később salsát, majd jött a flamenco (az egyik nagy szerelem, ami mindig is csábít magával), hastánc egy hosszabb kiesés a betegségem miatt és rátaláltam az argentin tangóra, ezt a mai napig is táncolom. Hastáncos időszakomban kipróbáltam különböző stílusú fúziós törzsi táncokat is, afro táncot is, de valahogy nem éreztem magamat a megfelelő helyen. Nem rég az ATS köszöntöt be az életembe.

Mióta táncolsz törzsi hastáncot?

ATS-t 2017.szeptemberétől FCBD Sister Studio oktatójától Fruzsitól tanulhatom. Szeretek olyan emberektől tanulni, akik első kézből és test közelből tanulhatták meg a műfajt.

Mit jelent számodra a törzsi hastánc? 

Szeretek egyedül táncolni, szeretem a  társastáncot is köztük a tangót, de csapatban még inkább szeretek táncolni. Nekem a törzsi hastánc egy igazi tükőr, amibe akkor is bele kell nézek, ha épp rossz napom van. Még ha nem is látszik emberileg is rengeteg tanulok tőletek. A tánctudásom fejlődése mellett, a személyiségem is változik, fejlődik, hatással vagytok rá. Fantasztikus érzés egy csapathoz tartozni, egy törzshöz és együtt átélni a flowt. Imádom, amikor felszabadul a boldogság hormonom. Azt hiszem az igazi jelentése számomra a törzsi hastáncnak azaz élet és a lélegzés. Lélegezz!

Mivel szeretsz foglalkozni szabadidődben? 

Sok mindennel. Szeretek programokat szervezni, kirándulni, csavarogni, élményeket gyűjteni, kipróbálni valami újat, képezni magam, etc. Biztosan érhető, ha azt mondom, hogy kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni….

Hogyan látod magad a Tawoos Tribal tagjaként a jövőben? 

Van az a kérdés, amin órákig eltudok gondolkodni és van amire csípőből válaszolok, nehéz kérdés, a jövő mindig képlékeny, de hiszek benne, hogy olyan tag lehetek, aki hozzájárulhat ahhoz, hogy értéket adjon. Valamiért az oszlop szó jutott eszembe…

Elek Gyöngyi

Tawoos Tribal törzsi hastáncMivel foglalkozol?
Ékszerész vagyok.

Mióta táncolsz?

1995-ben 2 évig jazz-balettoztam. 2004-ben kezdtem el a hastánccal, azon belül a Raks Sharkival foglalkozni. Malova Viviennél 3 évet tanultam, majd Pável Krisztához kerültem. Ott ismerkedtem azokkal a fantasztikus lányokkal akikkel most is együtt táncolok. Többek között Márkusfalvi Fruzsinával, aki már akkor kitűnt tudásával és mozgáskultúrájával.

2012-ben 8 hónapot töltöttem Koppenhágában ahol az Indiai tánccal ismerkedtem. Tovább a folytatáshoz

Havrán Enikő

Mivel foglalkozol?

Stratégiai igazgató vagyok egy kis magyar üzletfejlesztési tanácsadó cégnél. Nagyon szeretem a munkámat, mert bár sok felelősséggel jár, változatos és kreativitást igényel. A kollégáim főként fiatalok, így a hangulat is mindig kellemes.

Mióta táncolsz?

Évekkel ezelőtt Pável Krisztánál kezdtem el hastáncot, raqs sharqi-t tanulni. Azért választottam ezt a műfajt, mert vonzott az egzotikussága és mert nem szükséges hozzá társ. Végül mégis a világ legjobb társaira találtam. Egy olyan csapat részese lettem, akik már örökre az életem fontos részei lesznek, ez a mi szeretetkörünk. Tovább a folytatáshoz