Zenei segédlet ATS®- törzsi hastánc gyakorláshoz

Amikor elkezdtem törzsi hastáncot táncolni tele volt a polc klasszikus hastánc zenékkel, amiket nem mindig tudtam használni törzsi hastánc gyakorlásra, bár kétségtelen, hogy több folklór zenét és néhány modernebb darabot a mai napig használok az óráimon.

Amikor elkezdesz ATS®-t tanulni, akkor még minden új és mint a szivacs szippantod be az új impulzusokat. Milyen a fellépő ruha, milyen a smink, szépek a színes virágok, klassz a bő szoknya. De mi van a zenével? Sosem voltam egy zenéket féltve rejtegető típus, a zene ugyanúgy mindenkié, ahogy a tánc is és nekem nagyon jól jött volna legalább egy zenékkel teli lista. Ezért most úgy gondoltam, hogy kihasználva az internet adta lehetőségeket megosztok veletek néhány gyakorlásra alkalmas zenét. Nem csak kezdőknek persze, hanem haladóknak, tanároknak és „annak aki szereti”.

Ezen a listán vegyesen vannak lassú és gyors zenék. Abszolút alkalmasak gyakorlásra. Figyelembe véve, hogy van egy tanítványom, aki a dudás zenétől a falra mászik, -és el tudom képzelni, hogy sok olyan néző, aki életében először lát hastáncot, pláne ATS®-t nem bírja végig hallgatni- ezen a listán nincs sok „dudás” zene. Ez a mézesmadzag, hogy megszeresd!

Én többféle zenét használok az ATS®-hez az óráimon, amely megfelel az ATS® zeneelméleti követelményeinek. Igen! Természetesen tisztában vagyok az ATS® zeneelméleti hátterével, hiába van a listán „fúziós” zene. A belső érzésből fakadó tudáson kívül, nem csak Carolena Nericcio előadásán vettem részt ebben a témában, de a FCBD® Sister Studio látogató körutamon is volt alkalmam zenei gyűjtést végezni és több tanár tapasztalatait is meghallgattam.

Amennyiben csak lassú mozdulatokat szeretnél gyakorolni, használd ezt a listát:

Gyors mozdulatokhoz használd ezt a listát:

Ezek mind olyan zenék, amit kezdők is bátran használhatnak, illetve elrejtettem egyik listán egy olyan zenét, amire még nem táncoltunk közönség előtt, de fogunk. Aki kitalálja melyik az, az kap egy ajándékot tőlem. (Egri Lilla és a Tawoos Tribal tagjai nem vehetnek részt a játékban! 🙂 )

Természetesen a lista korántsem teljes és csak egy kis szelete annak a sok zenének, amit használok, de bízom benne, hogy segítségetekre voltam.

Nem sokára bővítem a kört, egy olyan listával, amely nehezebb zenékből áll, komolyabb ATS® ismeretet igényel. Érdekel mi is az a „drámai lassú” zene és milyen kérdéseket vet fel? Hamarosan folytatom…Addig is, akinek további kérdése merült fel, írjon nekem az info@tawoostribal.hu címre. Nagyon szívesen válaszolok.

Végül pedig kérlek ne feledjétek milyen fontos a bemelegítés és a lazítás, íme az egyik kedvecünk: